Yoga

Yoga bestaat in veel vormen en stijlen. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar de stijl die jou het meest aanspreekt.

Yoga by Qur is ontstaan vanuit de kinesitherapie/manuele therapie en richt zich op de preventie van rug- en nekklachten. Door de deskundige begeleiding leert iedereen op een veilige manier zijn/haar fysieke grenzen kennen én verleggen.

Bij posturale of functionele yoga is een correcte uitlijning van de houdingen van cruciaal belang. Veel aandacht gaat uit naar het trainen van de ‘core stability’ van de wervelzuil. Hierbij worden de dieper gelegen spiergroepen geactiveerd zodat je gedurende langere tijd probleemloos kan zitten of staan. Op een actieve manier leer je zelf opnieuw controle te hebben over de houding en beweging van je lichaam waardoor bewegingsangst zal verminderen.

Niet de schoonheid van de pose, maar de intentie en kracht van je houding is van tel.

 

 

Praktisch

Elke les duurt telkens 1 uur. Nieuwe ‘yogi’s’ worden 15′ voor aanvang van de les verwacht voor een korte intro. Een aantal basishoudingen worden tot in detail ontleed met duidelijke instructies naar uitlijning en activatie toe. Nadien start de les met een dynamische ‘flow’ waarbij verschillende poses in een snel en vloeiend tempo elkaar opvolgen, op het ritme van de ademhaling. Tussendoor zijn er een aantal korte rustmomenten en op het einde van elke les volgt een langere ‘savasana’, zodat de fysieke inspanning plaats kan maken voor mentale ontspanning.

Geen ervaring of lenigheid vereist, bij elke pose is voldoende opbouw en variatie voorzien, zodat het doel van de pose kan bereikt worden. Laat je niet afschrikken door oude of huidige blessures maar breng me in begin van de les op de hoogte zodat ik de nodige aanpassingen kan aanbieden.

Geen verplichte data, telkens losse lessen met vrije instap! Kan je niet wekelijks of slechts sporadisch, geen enkel probleem! Ook voor sporters is dit een ideale bijkomende training of onderhoudend bij seizoenstop.

 

 

Lessen

Elke woensdagavond.

Bekijk het actuele lessenrooster via https://www.momoyoga.com/yoga-by-qur/

 • Nieuwe danszaal – Sporthal De Warande, Warandelaan 14B, 9230 Wetteren
  • 20u – 21u (nieuwe yogi’s 19u45)

 

Outdoor yoga

Tijdens de zomermaanden gaan de yogalessen in open lucht door! Het parkje van speelplein Oliemeers/Martinuswijk in Massemen vormt de ideale locatie met op ieder moment van de dag voldoende zon én schaduw. Bekijk de lesmomenten via de witte button ‘Yoga by Qur’ links in het menu (PC) of op de startpagina (mobiel).

Kostprijs

 • Losse les: 12 €
 • 10-beurtenkaart: 100 € (1 jaar geldig)

Betalen kan op voorhand online bij reservatie (voorkeur) of cash voor aanvang van elke les.

Wat mee te brengen?

Doe aansluitende/comfortabele en rekbare kledij aan die de beweeglijkheid niet kan hinderen en je zicht niet beperkt bij het naar voor buigen.

 • Eigen yogamat, bij voorkeur antislip
 • Geld of beurtenkaart
 • Fles(je) water
 • Handdoek
 • Ev. yogablokje of -riem

Reservatie

Klik op de witte button ‘Yoga by Qur’ links in het menu (PC) of onderaan op de startpagina (mobiel).

Aanmelden/Registreren:

 • Schrijf je bij de eerste keer in via het menu
 • Vermeld aanwezigheid van klachten of blessures
 • Je ontvangt een mail om je account te activeren
 • Kies een paswoord en vul verdere gegevens in

Les boeken:

 • Selecteer en boek de gewenste les. Bevestig nogmaals de boeking.
 • Selecteer uw ‘beurtenkaart’: 1x of 10x. Bevestig nogmaals.
 • Selecteer 1 van de 3 mogelijkheden van betaling:
  • via de Bancontact mobiele app
  • via bankoverschrijving
  • cash voor aanvang van de les
 • Je ontvangt een bevestigingsmail van uw inschrijving

 

Lees verder enkele recensies om een idee te hebben of Yoga by Qur iets voor jou zou kunnen zijn.

Bij vragen of onduidelijkheden, aarzel niet om contact op te nemen met Lien.

Namasté! 

Yogadocent: Lien De Wilde

Recensies

Sinds enkele jaren heb ik last van rug- en schouderpijn, gelinkt aan mijn (bureau)job. Na heel wat behandelingen, ben ik op een plateau beland waar ik heb leren leven met de overblijvende pijn. Om toch te blijven sporten besloot ik om yoga een kans te geven. Ok, als ik eerlijk ben werd het me al 2 jaar aangeraden…
Yoga by Qur is de eerste yoga-vorm die ik probeer, maar het was me van de eerste les al duidelijk dat deze vorm iets voor mij was. De combinatie van inspanning en ontspanning beantwoordt zowel aan mijn behoefte om te sporten als aan de nood om meer te stretchen en de mobiliteit te verbeteren. Het is een raar, maar aangenaam gevoel om tegelijkertijd vermoeide spieren te hebben én volledig los te zijn.
Ik heb nu een aantal lessen achter de rug, waar telkens een probleemgebied werd aangepakt voor o.a. mensen met een zittend beroep. Zijn het niet de spieren die nog een paar dagen dankbaar aanvoelen, dan is het het mantra “schouders in een V –  navel – kin” dat ongetwijfeld nog even blijft nazinderen!
Lien is enthousiast en doet veel moeite voor haar yogi’s! Persoonlijk vind ik het ook een meerwaarde dat de lessen gegeven worden door een kine en dat er feedback momenten zijn om zeker te zijn dat iedereen er het maximale uit kan halen zonder over de grens te gaan.
SVH, Man, 30 jaar
Ik was al lang op zoek naar yogalessen in het Wetteren met de nadruk op het fysieke aspect en oefeningen die wel wat inspanning vragen. En bij Yoga by Qur heb ik dat eindelijk gevonden. 
Er gaat aandacht naar het correct uitvoeren van de poses, zonder het lichaam te belasten en de focus ligt vaak op het voorkomen van een slechte lichaamshouding. 
Geen spiritueel gezwans, maar wel elke week een boeiende insteek van een bepaald thema, met zowel een link naar het fysieke als het mentale. 
Ik merk echt dat mijn houding verbetert, mijn spieren steviger worden en ik terug leniger word. 
Ook postpartum heeft de yoga mijn lichaam echt geholpen om terug in balans te komen. 
En nu de lessen buiten plaatsvinden is het helemaal zalig.
CD, vrouw, 33 jaar
Uitstekende yogalessen, toegankelijk voor iedereen. Toffe lesopbouw waarbij je jezelf steeds wat meer uitdaagt.
Ik ben fan geworden, had veel last van evenwichtsstoornissen, nek en rugklachten, nu veel beter! Ook mijn spierkracht is sterk toegenomen!
Een aanrader voor iedereen!!
Heilzaam voor lichaam en geest!!
Happy yogi
CVL, vrouw, 59 jaar
Ik heb al verschillende keren yoga gedaan maar was vooral benieuwd naar de iets meer fysiek uitdagende (actieve) yoga. Bij een yogasessie van Lien ervaar ik zowel een mentale als lichamelijke rust, een ontspannen gevoel, voel ik me meer in balans.
Veel mannen hebben vaak misvattingen over yoga, maar deze lessen zou ik hen zeker aanraden. De nadruk ligt op de uitvoering van de houdingen en door de herhaling van de poses stuurt de ‘yogamaster’ bij waar nodig en differentieert voldoende.
Kortom, voor mij is yoga:
Een goede workout om lichaam en geest fit en gezond te houden.
Bewuster met jezelf bezig zijn door aandacht naar binnen te richten en te observeren wat er allemaal in je omgaat, creëer je meer mentale rust.
Een middel om sterker in je schoenen te staan.
Een investering in jezelf.
SD, man, 41 jaar
Ik ben super blij dat ik begonnen ben met de yoga bij Lien. 
Ik dacht eigenlijk altijd dat yoga niets voor mij was. Omdat ik helemaal niet lenig ben en dus niet zou slagen in het uitvoeren van de oefeningen. Maar toen ik zag dat het meer gericht zou zijn op kracht en core stability en aangezien ik meer en meer last had van bekken en schouderklachten, dacht ik dat ik maar beter eens kon proberen.
En ik was meteen overtuigd. In het begin was het inderdaad niet altijd gemakkelijk maar Lien weet héél goed met wat ze bezig is (aangezien ze kinesiste is) en ze geeft een héél gerichte begeleiding. Zo geeft ze raad en tips om oefeningen anders te doen bij bepaalde klachten.
En ondertussen heb ook ik al beterschap ondervonden bij mijn klachten. Zo is mijn schouder véél flexibeler geworden en heb ik meer kracht. Ik let ook vaker op mijn houding en probeer ze dan zo veel mogelijk aan te passen zodat spanning zich niet opbouwt in mijn spieren.
Kortom, ik ben helemaal overtuigd en voel me een stuk beter. En ook mentaal geeft het een boost omdat je soms stil staat bij bepaalde onderwerpen en eigenschappen van jezelf en omdat je fier bent op wat je verwezenlijkt hebt!
SDC, vrouw, 42 jaar
Yoga By Qur is een geschenk voor mijn lichaam.
Lien geeft les met rust en aandacht. Dit stelt me in staat om goed naar mijn lichaam te luisteren, de grenzen op te zoeken maar niet te overschrijden. Er wordt goed rekening gehouden met blessures en er worden allerlei opties geboden om evengoed effectief de les te volgen.
Ik wil een fysiek sterk en gezond lichaam en yoga helpt mij hierbij.
Yoga verbetert ook mijn flexibiliteit en balans en zorgt voor meer kracht en een betere houding. Na de les heb ik een voldaan, weldadig en rustgevend gevoel.
IF, vrouw, 48 jaar
Sinds begin 2020 neem ik maandelijks deel aan een power yoga sessie bij Qur.
Dit als een goede aanvulling op de andere sporten die ik beoefen. Dankzij de yoga oefeningen blijven mijn spieren soepel en kan ik mijn core en beenspieren extra ontwikkelen.
Er is voldoende variatie in de routines en de begeleider geeft duidelijke instructies en bijsturingen op maat van je niveau.
Afhankelijk van het weer vinden de sessies buiten plaats, wat zeer aangenaam is.
Ik kan yoga by Qur zeker aanbevelen.
RVDB, man, 33 jaar
Omdat ik vorig jaar veel stress ervaarde in de combinatie van werk met een gezin met drie jonge kinderen werd mij aangeraden om yoga te doen. Maar yoga dat is niets voor mij….dacht ik!! Al dat zweverige gedoe…. Geitenwollen sokken… Niet mijn ding. Maar toen ging ik samen met een vriendin naar de yogales bij Lien, onder het motto… “Ik kan maar eens proberen” . en toen ontdekte ik dat deze yoga wel mijn ding is. Geen zweverige meditaties. Maar een les waar sportieve inspanningen gecombineerd worden met ontspanning ook leren ontspannen en rust vinden. Door de sportieve aanpak heb je ook het gevoel dat je een work out gehad hebt aan het einde van de les. De lessen zijn voor jong en oud voor alle niveaus van beginner tot gevorderden, door de persoonlijke aanpak van Lien vind je de soort les die bij jezelf past.
LF, vrouw, 35 jaar
Zeer persoonlijke benadering door  lesgeefster.
Bij pijn of moeilijkheden altijd probleemoplossend. Dus toegankelijk voor jong en oud. Dat lien kinesist is is een groot pluspunt.
Voor mij een moment van rust en grenzen opzoeken en verleggen.
Een moment van bezinning en zelfreflectie.
Iedereen op zijn eigen tempo en naar zijn eigen mogelijkheden.
JR, vrouw, 41 jaar
Al enkele jaren volg ik yogales. Het helpt mij om de spieren te ontspannen en om mijn lichaam toch wat sterker te maken. Ik heb vooral last van gespannen schouder- en nekspieren en door wekelijks yoga te volgen, merk ik dat dat echt helpt. Yoga is niet alleen goed voor mijn lichaam, maar het geeft me ook energie.
Enkele weken geleden heb ik voor de eerste keer een yogasessie by Qur gevolgd. Als gevolg van corona was ik namelijk gedwongen op zoek te gaan naar andere yogalessen. Lien is een heel vriendelijke lesgeefster en met haar rustige stem begeleidt ze ons tijdens de oefeningen terwijl zachte muziek op de achtergrond speelt. Je merkt dat ze kinesiste is want ze heeft aandacht voor het juiste gebruik van bepaalde spieren en legt uit hoe je je rug kan beschermen.
Yoga by Qur is vaak opgebouwd rond een thema en de oefeningen worden daaraan gekoppeld. Dat zorgt ervoor dat de les een mooie eenheid vormt. Op het einde komen de oefeningen samen in een dynamische flow. Soms best pittig maar zeker de moeite waard!
IDM, vrouw, 48 jaar
Het Yoga-uurtje bij Qur is altijd top! Elke les is een nieuwe uitdaging. Ik merk al een duidelijk verschil op het vlak van lenigheid en kracht. De sessies bestaan uit een gebalanceerde reeks van oefeningen die zorgen voor een totale workout. Kortom, goed voor lichaam en geest!
LB, vrouw, 32 jaar

CONTACT

Om de telefonische overlast te beperken en de behandelingen zo weinig mogelijk te onderbreken, is er mogelijkheid om uw vraag te stellen of uw afspraak vast te leggen via mail. Indien u geen reactie ontvangen hebt binnen de 24 uur, gelieve dan rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met uw therapeut. De gegevens kan je terugvinden via de Team pagina.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Maak een gezonde keuze en kom via de vele binnenwegen met de fiets naar de praktijk. Denk aan uw veiligheid en gebruik een helm, fluovest en fietsslot!

Met de auto

Vlot bereikbaar via de N9, gelegen tussen ‘t Kruisen en ‘t Strop, op 2 km van op/afrit E40. Voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving, zie Info – Parkeren.

Met het openbaar vervoer

Lijnbus 94-96 (op 70m), Belbus 130 (op 70m), Lijnbus 46-47 (op 750m), Lijnbus 28 (op 1km)
Station Kwatrecht: op 2,4km
Station Wetteren: op 3,5km