Psychodiagnostiek

Een psychodiagnostisch onderzoek brengt de sterktes en beperkingen van een kind of jongere in kaart. Het inzicht dat hieruit voortvloeit kan zowel voor het kind als voor de ouders al veel verduidelijken. Daarnaast bieden de resultaten informatie over welke aanpak of hulp het meest is aangewezen.

Mogelijke onderzoeksvragen:

  • Intelligentieonderzoek (vermoeden van hoogbegaafdheid, moeilijkheden met leren, terugbetaling logopedie)
  • Functieonderzoek (aandacht/concentratie, geheugen, planning en organisatie,…)
  • ADHD
  • Autisme-screening
  • Beleving (emotioneel welbevinden, hoe kijkt het kind naar zichzelf en anderen)

Het onderzoek vangt steeds aan met een intakegesprek. Hier wordt de diagnostische hulpvraag verkend en beslist of verder onderzoek is aangewezen.

Indien nodig worden één of meerdere vervolgafspraken gemaakt waarin de eigenlijke testafnames zullen plaatsvinden.

Na het diagnostisch onderzoek volgt een terugkoppelingsgesprek met toelichting van de resultaten van het onderzoek aan de cliënt. Indien nodig kan verdere begeleiding besproken worden..

Therapeuten:

Cindy Maes

Erkend klinisch psycholoog, gedragstherapeut, psychodiagnosticus

Meer Info

CONTACT

Om de telefonische overlast te beperken en de behandelingen zo weinig mogelijk te onderbreken, is er mogelijkheid om uw vraag te stellen of uw afspraak vast te leggen via mail. Indien u geen reactie ontvangen hebt binnen de 24 uur, gelieve dan telefonisch contact op te nemen.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Maak een gezonde keuze en kom via de vele binnenwegen met de fiets naar de praktijk. Denk aan uw veiligheid en gebruik een helm, fluovest en fietsslot!

Met de auto

Vlot bereikbaar via de N9, gelegen tussen ‘t Kruisen en ‘t Strop, op 2 km van op/afrit E40. Voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving, zie Info – Parkeren.

Met het openbaar vervoer

Lijnbus 94-96 (op 70m), Belbus 130 (op 70m), Lijnbus 46-47 (op 750m), Lijnbus 28 (op 1km)
Station Kwatrecht: op 2,4km
Station Wetteren: op 3,5km