Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie gaat vanuit wetenschappelijke invalshoek klachten benaderen door combinatie van elementen uit de gedragstherapie met interventies die ontwikkeld zijn vanuit de cognitieve therapie. Het is een denk- en doe therapie waarbij gesprekstherapie wordt aangevuld met oefeningen en gedragsexperimenten in het alledaagse leven.

Binnen de psychotherapie is het de meest toegepaste vorm, en ook de vorm waar het meest onderzoek naar gedaan is. Allerlei soorten klachten die met denken en voelen te maken hebben kunnen voor deze soort therapie in aanmerking komen.

De focus ligt op problemen die in het heden spelen : waar heb je momenteel last van? Dit betekent niet dat de ervaringen uit het verleden onbesproken blijven. Het verhaal van de cliënt over hoe de klachten zijn ontstaan, is zeker van belang.

De cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat ons ‘denken’ een sterke invloed heeft op hoe we ons gedragen en op hoe we ons voelen. Binnen de cognitieve gedragstherapie proberen we dan ook om bepaalde gedachten om te buigen naar meer realistische en positieve gedachten. Uiteindelijk zullen deze gedachten een positief effect hebben op onze emoties en ons gedrag.

Therapeuten:

Cindy Maes

Erkend klinisch psycholoog, gedragstherapeut, psychodiagnosticus

Meer Info

CONTACT

Om de telefonische overlast te beperken en de behandelingen zo weinig mogelijk te onderbreken, is er mogelijkheid om uw vraag te stellen of uw afspraak vast te leggen via mail. Indien u geen reactie ontvangen hebt binnen de 24 uur, gelieve dan telefonisch contact op te nemen.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Maak een gezonde keuze en kom via de vele binnenwegen met de fiets naar de praktijk. Denk aan uw veiligheid en gebruik een helm, fluovest en fietsslot!

Met de auto

Vlot bereikbaar via de N9, gelegen tussen ‘t Kruisen en ‘t Strop, op 2 km van op/afrit E40. Voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving, zie Info – Parkeren.

Met het openbaar vervoer

Lijnbus 94-96 (op 70m), Belbus 130 (op 70m), Lijnbus 46-47 (op 750m), Lijnbus 28 (op 1km)
Station Kwatrecht: op 2,4km
Station Wetteren: op 3,5km