Klinische psychologie

Klinische psychologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de psychologische kennis en de toepassing ervan bij cliënten met problemen rond hun gezondheid of welzijn. Het kan daarbij gaan om emotionele problemen (bijv. angst of stress), gedragsproblemen of relatieproblemen. Het doel van klinisch psychologen is om cliënten inzichten bij te brengen om zo de klachten te verminderen en/of beter hanteerbaar te maken. Hierdoor zal de negatieve impact ervan op het functioneren in het dagelijks leven ook verminderen.

De psychologische zorg kan vanuit twee invalshoeken benaderd worden. Zowel vanuit de therapievorm, alsook vanuit de hulpvraag. Enerzijds kan een therapievorm zijn toepassing vinden in verschillende problematieken en bij verschillende leeftijden. Anderzijds kunnen er bij elke hulpvraag verschillende therapievormen toegepast worden naargelang de doelstelling en verwachting. De meest toegepaste specialisaties zijn:

  • Gedragstherapie: kinderen/jongeren, volwassenen
  • Psychodiagnostiek: kinderen/jongeren, volwassenen
  • Psychoanalyse: kinderen/jongeren, volwassenen, groep
  • Neuropsychologie
  • Relatie/Gezin/Systeempsychotherapie
  • Psycho-oncologie
  • Psychotraumatherapie
  • Cliëntgerichte psychotherapie
  • Seksuologie
  • Sportpsychologie

Binnen onze praktijk kan u enerzijds terecht voor gedragstherapie bij jongeren (15+) en volwassenen. Anderzijds voor psychodiagnostiek bij kinderen en jongeren.

Zit je niet goed in je vel of kamp je met een probleem dat zwaar op je weegt en kom je er zelf niet meer uit? Bij de klinische psychologen kan je terecht voor begeleiding en ondersteuning op maat.

Tijdens het eerste gesprek (intake) worden zorgen en problemen besproken en wordt het verdere verloop van de begeleiding bepaald. De frequentie en duur van de therapie zijn afhankelijk van de hulpvraag en het eigen tempo. Indien nodig is er een voorstel tot doorverwijzing.

Als u niet goed weet of een therapie uit onderstaand aanbod voor uw probleem van toepassing is, aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer info en advies.

CONTACT

Om de telefonische overlast te beperken en de behandelingen zo weinig mogelijk te onderbreken, is er mogelijkheid om uw vraag te stellen of uw afspraak vast te leggen via mail. Indien u geen reactie ontvangen hebt binnen de 24 uur, gelieve dan rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met uw therapeut. De gegevens kan je terugvinden via de Team pagina.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Maak een gezonde keuze en kom via de vele binnenwegen met de fiets naar de praktijk. Denk aan uw veiligheid en gebruik een helm, fluovest en fietsslot!

Met de auto

Vlot bereikbaar via de N9, gelegen tussen ‘t Kruisen en ‘t Strop, op 2 km van op/afrit E40. Voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving, zie Info – Parkeren.

Met het openbaar vervoer

Lijnbus 94-96 (op 70m), Belbus 130 (op 70m), Lijnbus 46-47 (op 750m), Lijnbus 28 (op 1km)
Station Kwatrecht: op 2,4km
Station Wetteren: op 3,5km