Manuele lymfedrainage a/m Vodder

Manuele lymfedrainage volgens de Vodder methode is de uitvoering van zeer zachte, ritmische handgrepen, toegepast bij lymfoedeem dat veroorzaakt is door een gebrekkige waterhuishouding in het lichaam. Het lymfestelsel is hier onderdeel van en heeft een drainerende, voedende en zuiverende werking in het lichaam. Ter hoogte van de lichaamscellen wordt overtollig weefselvocht, dat afkomstig is van de bloedvaten, gedraineerd. Vanuit de dunne darm wordt vet geabsorbeerd en via het lymfevocht doorgevoerd naar de bloedvaten. Bouwstoffen worden aangevoerd en afbraakstoffen afgevoerd voor weefselherstel en een optimale regulatie van de immuniteit.

Het lymfevocht wordt vervoerd door lymfevaten met klepfunctie en gefilterd door de lymfeknopen (klieren). Er is een normale, natuurlijke doorstroming van het lymfevocht van en naar de bloedvaten, die echter bemoeilijkt kan worden door ziekte, stress of als gevolg van een ongeval/operatie. Wegname van lymfeklieren of onvoldoende werking van de kleppen in de lymfevaten zal resulteren in vochtophoping. Dit oedeem kan zich zowel zichtbaar als niet-zichtbaar manifesteren en heeft impact op het fysisch en psychisch welzijn. Om de lymfestroom te stimuleren zal manuele lymfedrainage a/m Vodder aangewezen zijn, aangevuld met lymfetaping, aangepaste oefentherapie, mobilisaties en compressietherapie (bandageren of zwachtelen).

Meer info op www.mldv.be

Therapeuten:

Silke Trogh

Kinesitherapeut, erkend manueel therapeut, gedeconventioneerd

Meer Info

CONTACT

Om de telefonische overlast te beperken en de behandelingen zo weinig mogelijk te onderbreken, is er mogelijkheid om uw vraag te stellen of uw afspraak vast te leggen via mail. Indien u geen reactie ontvangen hebt binnen de 24 uur, gelieve dan rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met uw therapeut. De gegevens kan je terugvinden via de Team pagina.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Maak een gezonde keuze en kom via de vele binnenwegen met de fiets naar de praktijk. Denk aan uw veiligheid en gebruik een helm, fluovest en fietsslot!

Met de auto

Vlot bereikbaar via de N9, gelegen tussen ‘t Kruisen en ‘t Strop, op 2 km van op/afrit E40. Voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving, zie Info – Parkeren.

Met het openbaar vervoer

Lijnbus 94-96 (op 70m), Belbus 130 (op 70m), Lijnbus 46-47 (op 750m), Lijnbus 28 (op 1km)
Station Kwatrecht: op 2,4km
Station Wetteren: op 3,5km