Dry needling

Dry needling is het kortdurend aanprikken van een spier met een droge, steriele acupunctuurnaald en wordt vaak toegepast bij een myofasciaal pijnsyndroom. Deze therapie is niet gelinkt aan de alternatieve acupunctuur, waarbij meerdere naalden tegelijk gedurende langere tijd oppervlakkig in uw huid gebracht worden. Dit om de zogenaamde energiebanen van het lichaam te beïnvloeden. Bij dry needling wordt één naald dieper in de spier gebracht om zo met korte, zachte impulsen de lokale spanning in de spieren los te prikken. Alles gebeurt in zeer hygiënische omstandigheden, bloeden komt zelden voor.

Wat is een myofasciaal pijnsyndroom?

Er is sprake van een MPS indien een verharding in de spier (triggerpunt) voelbaar is en lokale pijn induceert. Indien het probleem langer aanhoudt, geeft dit uitstralingspijn naar een specifieke regio. Naast pijnklachten is er sprake van bewegingsbeperking, stijfheid en mogelijks krachtsverlies. Oorzakelijke factoren zijn een slechte (werk)houding, overbelasting door te frequent eenzelfde beweging uit te voeren en langdurige spanning of stress. Enerzijds is lokale manuele behandeling en dry needling noodzakelijk om de klachten te verminderen, anderzijds speelt de preventie van de factoren een belangrijke rol om herval te voorkomen.

Contra-indicaties (mag geen dry needling bij toegepast worden)

 • Onoverkomelijke angst voor naalden
 • Hartklep operatie/ bacteriële endocarditis in de voorgeschiedenis
 • Bloedings- of stollingsstoornissen (hemofilie) en gebruik van antistollings medicatie

Relatieve contra-indicaties (mag toegepast worden met enige voorzichtigheid)

 • Suikerziekte/Diabetes Mellitus: verminderd herstel en slechte doorbloeding
 • Zwangerschap: eerste 3 maanden
 • Verminderde functie immuunsysteem: infectie risico
 • Zwakke algemene conditie
 • Lymfoedeem en bij resectie lymfeklieren
 • In nabijheid van metalen implantaten/ borst en overige implantaten
 • In nabijheid van tumoren
 • Oververmoeidheid en over-stimulatie: verminderde belastbaarheid

Therapeuten:

Silke Trogh

Kinesitherapeut, erkend manueel therapeut, gedeconventioneerd

Meer Info

 

Darja Bastiaens

Kinesitherapeut, manueel therapeut, gedeconventioneerd

Meer Info

CONTACT

Om de telefonische overlast te beperken en de behandelingen zo weinig mogelijk te onderbreken, is er mogelijkheid om uw vraag te stellen of uw afspraak vast te leggen via mail. Indien u geen reactie ontvangen hebt binnen de 24 uur, gelieve dan rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met uw therapeut. De gegevens kan je terugvinden via de Team pagina.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Maak een gezonde keuze en kom via de vele binnenwegen met de fiets naar de praktijk. Denk aan uw veiligheid en gebruik een helm, fluovest en fietsslot!

Met de auto

Vlot bereikbaar via de N9, gelegen tussen ‘t Kruisen en ‘t Strop, op 2 km van op/afrit E40. Voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving, zie Info – Parkeren.

Met het openbaar vervoer

Lijnbus 94-96 (op 70m), Belbus 130 (op 70m), Lijnbus 46-47 (op 750m), Lijnbus 28 (op 1km)
Station Kwatrecht: op 2,4km
Station Wetteren: op 3,5km