Bobath therapie

Na de basisopleiding tot kinesitherapeut kan een postgraduaat Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen gevolgd worden. Deze ‘Bobath therapie’ of ‘Neuro developmental ’ (NDT) verschilt van de therapie bij volwassenen met een CVA en is enkel gericht op kinderen met een neuromotorische ontwikkelingsstoornis. Zowel bij een lichte, voorbijgaande dysharmonische neuromotoriek is deze therapie van toepassing, alsook bij een blijvend vertraagde neuromotorische ontwikkeling.

De eerste doelstelling binnen de therapie is het normaliseren van de tonus en spierspanning om spasticiteit te voorkomen. Door gebruik van facilitatietechnieken worden normale bewegings- en houdingspatronen uitgelokt. Het herhaaldelijk oefenen van de opricht-, evenwichts- en steunreacties resulteren in een betere controle op de houding en beweging. Niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit van beweging zal bijdragen tot preventie van contracturen en misvormingen op lange termijn. De ouders, school en naaste omgeving worden ook begeleid om de functionaliteit in de activiteiten van het dagelijks leven mee te helpen verbeteren. Meer autonomie en hogere levenskwaliteit zijn de belangrijke streefdoelen.

Indicaties

  • Baby’s met ontwikkelingsvertraging
  • Premature baby’s
  • CP (cerebral palsy, hersenverlamming)
  • Baby’s en kinderen met orthopedische problemen
  • Lage romptonus
  • Tenenlopen
  • Genetische aandoeningen, spierziekten
  • Asymmetrie bij baby’s en kinderen
  • Baby’s met een voorkeurshouding (ev. afplatting van het hoofd)
  • Plexus brachialisletsel

Therapeuten:

Tori Mortier

Pediatrisch kinesitherapeut, geconventioneerd

Meer Info

CONTACT

Om de telefonische overlast te beperken en de behandelingen zo weinig mogelijk te onderbreken, is er mogelijkheid om uw vraag te stellen of uw afspraak vast te leggen via mail. Indien u geen reactie ontvangen hebt binnen de 24 uur, gelieve dan rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met uw therapeut. De gegevens kan je terugvinden via de Team pagina.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Maak een gezonde keuze en kom via de vele binnenwegen met de fiets naar de praktijk. Denk aan uw veiligheid en gebruik een helm, fluovest en fietsslot!

Met de auto

Vlot bereikbaar via de N9, gelegen tussen ‘t Kruisen en ‘t Strop, op 2 km van op/afrit E40. Voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving, zie Info – Parkeren.

Met het openbaar vervoer

Lijnbus 94-96 (op 70m), Belbus 130 (op 70m), Lijnbus 46-47 (op 750m), Lijnbus 28 (op 1km)
Station Kwatrecht: op 2,4km
Station Wetteren: op 3,5km